Fietsspecialist van de Wijgert

  Specialist Gazelle, Batavus, Sparta en Loekie 

Over ons

______________________________________________________________________________

Fietsspecialist van de Wijgert is al meer dan 60 jaar een begrip in Eindhoven. De fietsenwinkel werd door Harrie van de Wijgert opgericht op 2 juni 1954 in Heesch. In 1958 verhuisde hij met zijn bedrijf naar de Tongelresestraat in Eindhoven. Nadat Harrie gezondheidsklachten kreeg en het wat kalmer aan moest doen, werd John, van zijn stageplek gehaald om als vijftienjarige knul bij zijn vader in de zaak te komen werken. In 1982 nam John het stokje over. Inmiddels is hij alweer 50 jaar werkzaam in de fietsenbranche. 

Fietsspecialist van de Wijgert is een fietsenzaak met de merkfietsen Batavus, Gazelle, Loekie en Sparta. Wij hebben een ruim assortiment in (elektrische) stadsfietsen en kinderfietsen. Omdat er zoveel keuze is, kunt u onze voorraad niet alleen bekijken, maar ook uitproberen. Uw partner kan ondertussen genieten van een lekker kopje koffie of thee. Koopt u bij ons een nieuwe fiets, dan krijgt u van ons drie gratis servicebeurten. U hoeft u dus geen zorgen te maken over het onderhoud van uw fiets. 

Naast fietsen hebben wij alle benodigde accessoires in huis. Zo verkopen wij regenpakken van AGU, zadels van Selle Royal en fietstassen van Fastrider en New Looxs, kinderzitjes van Iki, Yepp & Bobike, sloten van AXA & Abus, reparatiesetjes van Simson, banden van Schwalbe, versnellingen van Shimano en hebben wij speciaal voor de kinderen Frozen en Dora fietsen en onderdelen. Gaat u op reis met de fiets? Dan is de vouwfiets van Sparta wellicht iets voor u! Of neemt u de fiets mee achterop de auto? Kies dan voor de dragers van Thule of Diamant. Lees meer over de merken die wij voeren op onze merken pagina.

Ook verzekeren is geen probleem bij ons. Wanneer u een nieuwe fiets koopt, kunt u een verzekering afsluiten van één, drie of vijf jaar bij de ANWB, Enra verzekeringen of Kingpolis (Europeesche).

Fietsverhuur is ook mogelijk. Lees hier meer over op onze verhuur pagina.

Wij hebben regelmatig leuke acties. Zo hebben we nu verschillende artikelen met 50% korting en speciale modellen vanaf 450 euro. 

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor reparatie. Dus bent u op zoek naar een fietsenmaker, kom gewoon even achterom (via de Lakerstraat) en wij vertellen u wanneer u uw fiets weer kan komen halen! Heeft u een leenfiets nodig? Geen probleem. 
______________________________________________________________________________

Ons team

John

John

John was van kinds af aan al te vinden in de winkel en werkplaats van zijn vader. Hij wilde de zaak van zijn vader altijd al overnemen, maar nadat zijn vader Harrie om gezondheidsredenen eerder moest stoppen met werken, is dit traject versneld. John is de vaste kracht in de zaak en mensen kennen hem dan ook als een echte vakman. Hij opereert vanuit zijn kennis en er zijn nog weinig echte vakmannen zoals hij te vinden.

Mieke

Mieke

Altijd een vriendelijke lach en eerlijk advies, daarvoor ben je bij Mieke aan het juiste adres. Mieke houdt zich bezig met de fietsen verkoop, doet de administratie, houdt de voorraad bij en zorgt voor een nette uitstraling in de winkel.

Mark

Mark

Mark heeft de opleiding Small Business & Retail Management afgerond en is een loopbaan in recruitment gestart. Daarnaast werkte hij al wekelijks mee in de zaak. In 2017 begon het ondernemerschap toch te kriebelen en is Mark mede-eigenaar geworden. Hij richt zich op de verkoop en reparatie van met name elektrische fietsen.

Sem

Sem

Sem is de jongste aanwinst van de familie en komt regelmatig langs om te kijken of Opa, Oma en Papa wel hard genoeg werken.

Harry

Harry

Monteur / Verkoper Heeft eerst een aantal jaren bij en met zijn vader (Karel van de Ven Fietsen) gewerkt. Daarna heeft hij bij diverse collega fietsenmakers gewerkt, zo hebben wij hem ook leren kennen, als collega en als vriend. Sinds november 2018 maakt hij deel uit van ons team en delen we onze kennis op gebied van fietsen waar nodig, vullen we elkaar aan en halen we het beste in elkaar naar boven.

_______________________________________________________________________________________________

Samenwerking

Fietsspecialist van de Wijgert werkt nauw samen met diverse organisaties in en rondom Eindhoven. Zo zijn wij de leverancier van de leenfietsen voor de Ford Garage in Eindhoven en Helmond en de huurfietsen voor Hotel Lumiere in Eindhoven en repareren wij de leenfietsen van Randstad recruitment bij DAF in Eindhoven. Verder werken we samen met specialisten op het gebied van Racefietsen en Mountainbikes, zoals Heerings Tweewielers. Verder hebben we een goede relatie met de Ergon, waar we mensen graag ondersteunen in hun zoektocht naar de voor hen ideale fiets om snel op het werk te komen.

Daarnaast sponsoren we al jaren het Sint Joris Gilde Stratum en wijkblad Rond 't Hofke

Verder verzamelen we oude fietsen voor het project Fietsen voor kinderen in Gambia. Bezoek hun facebook pagina voor meer informatie over dit nobele goede doel. 


_______________________________________________________________________________________________

Overige gegevens

BTW nummer: NL801797159B01

KVK nummer: 17021201